Siirry sisältöön

Kehittäjäryhmä tuo Zekki-digipalvelun nuorten tietoisuuteen ruohonjuuritasolla.

Nuorten palvelujen kehittäjäryhmä työskentelee Diakonia-ammattikorkeakoulussa  Nuorten digitaaliset tukipolut – 3X10D -hankkeessa marraskuusta 2022 maaliskuuhun 2023.

Essi LaitinenLiisa Vallin ja Emilia Schwarz työskentelevät Zekki-edustajina Jyväskylässä ja Poriin. Heihin saa yhteyden sähköpostilla osoitteella etunimi.sukunimi@diak.fi.

Tutustu tällä sivulla paremmin Essiin, Liisaan ja Emiliaan!

Nuoret kuuntelevat toisiaan

Essi Laitinen


Essi Laitinen, 25, on yksi kolmesta Zekki-edustajasta ja hoitaa tehtävää Jyväskylästä käsin. Essi opiskelee ranskan-, englannin- ja ruotsinopettajaksi Jyväskylän yliopistossa. Opettamiseen liittyen Essiä kiinnostavat erityisesti oppimisvaikeudet, oppilaiden hyvinvoinnin tukeminen ja toiminnallinen opettaminen eli se, kuinka opettaa ja oppia kieliä esimerkiksi pelien ja leikkien avulla. Näiden teemojen pohjalta Essi päätti käydä myös erityispedagogiikan perusopinnot ja suorittaa osan opetusharjoittelusta erityisopetuksessa: hän halusi saada uusia työkaluja erilaisten moninaisten, oppijoiden kohtaamiseen ja oppimisen tukemiseen.

Tulevana opettajana Essi on huolissaan nuorten hyvinvoinnista ja jaksamisesta nykypäivän vaatimusten keskellä. Zekki-edustajana hän toivookin voivansa lisätä nuorten tietoisuutta heille saatavilla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista ja rohkaista nuoria käyttämään niitä.

Vapaa-ajallaan Essi liikkuu paljon: tällä hetkellä ykkösjuttuja ovat kuntosaliharjoittelu, sisäpyöräilytunnit ja ulkoilu. Essin pitkäaikainen haave omasta koirasta toteutui lokakuun alussa, kun perheeseen liittyi shetlanninlammaskoiranpentu Eppu. Lisäksi Essi kuuntelee podcasteja monista eri aiheista ja lukee paljon: parhaillaan työn alla ovat Harry Potter -kirjat.

Liisa Vallin


Liisa Vallin on neljännen vuoden journalismin ja viestinnän opiskelija Turun Ammattikorkeakoulussa. Liisa on luonteeltaan utelias ja journalismin opinnot tuntuivatkin hänestä luontevalta valinnalta jo lukiossa. Pian Liisa hurahti kuitenkin viestinnän maailmaan, mutta hän toteaa, että uteliaisuudesta on ollut hyötyä elämän kaikilla osa-alueilla.

Vapaa-aikaansa Liisa viettää piirtäen, meditoiden, yhdessä akita inu -rotuisen koiransa kanssa tai kuunnellen musiikkia. Piirtäminen on ollut tosi isossa roolissa Liisan elämää jo pienestä pitäen. Hän on tehtaillut yhdessä veljensä kanssa sarjakuvia ollessaan seitsemänvuotias. Vaikka Liisa ei enää piirrä sarjakuvia, on piirtämisen jalo taito jäänyt ja sitä on myös hyödynnetty viestinnän opinnoissa visuaalisten materiaalien luomisessa. Liisa kuvailee itseään muutoinkin taiteelliseksi, sillä hän on harrastanut myös tanssia, teatteria ja soittanut pianoa konservatoriossa.

Liisalle nuorten hyvinvointi on tärkeä aihe ja hän haluaa, että hyvinvointiin liittyvistä teemoista voi puhua matalalla kynnyksellä. Hän sanoo, että Zekin tekemä työ on tärkeää muun muassa siksi, että nuorten palvelut tulee olla tehty helpoiksi löytää.

Emilia Schwarz


Emilia Schwarz on toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Emilia haki sairaanhoitajan kouluun, koska hän haluaa tulevaisuudessa auttaa ihmisiä. Tässä myös syy miksi Emilia haki Zekki edustajan työpaikkaa, koska tässä työssä hän pystyy auttamaan nuoria löytämään itselleen ja mahdollisille ongelmilleen hyviä palveluja, sekä tukea.

Vapaa-ajallaan Emilia viettää paljon aikaa tallilla hevosensa kanssa, sekä metsässä koiransa kanssa lenkkeillen.