Siirry sisältöön

Zekki suosittelee paikallisia lähipalveluja nyt myös Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilla

Syksystä 2021 alkaen alueellisia ja paikallisia lähipalveluja pääsee lisäämään Zekkiin myös muualta Suomesta selkeän ohjeistuksen avulla.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueiden lähipalvelut on nyt lisätty Zekkiin. Kesäkuusta 2021 alkaen alueen nuoret saavat suosituksia valtakunnallisten palvelujen lisäksi myös erilaisista lähipalveluista, kun he tekevät verkossa Zekki-hyvinvointitestin.

‒ Työskentelyn myötä sain itsekin tarkempaa tietoa ja hahmotan aiempaa paremmin, mitä kaikkea eri toimijoilla on nuorille tarjolla, nuorisokoordinaattori Jenny Amperla Haminan kaupungilta sanoo.

Jatkossa alueellisia ja paikallisia lähipalveluja pääsee lisäämään Zekkiin myös muualta Suomesta selkeän ohjeistuksen avulla. Samaan aikaan rakennetaan tekoälyyn perustuvaa palveluiden lisäystä yhteistyössä valtiovarainministeriön AI-ohjelman kanssa.

‒ Syksyn 2021 aikana tehdään ohjeistus, miten kunta tai kuntayhtymä voi lisätä Zekkiin palveluja ja luodaan sivusto, jonka kautta palveluja pääsee ehdottamaan itsenäisesti, asiantuntija Sakari Kainulainen Diakista sanoo.

Lue lisää Zekin laajenemisesta Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon Diakonia-ammattikorkeakoulun verkkosivuilla julkaistusta uutisesta.