Siirry sisältöön

Lastenkodissa asuneet nuoret kiittävät ohjaajia, jotka kuuntelivat ilman vähättelyä

Nuorten enemmistöllä menee koko ajan paremmin ja palvelujakin on nuorille tarjolla paljon. Kaikki eivät kuitenkaan saa apua ajoissa tai sopivassa muodossa. Diakin tutkija ja Nuorten digitaaliset tukipolut -hankkeen projektipäällikkö Reija Paananen lähtisi korjaamaan tilannetta kolmesta suunnasta: nuorten kohtaamisen kokonaisvaltaisuudesta, monialaisten palveluketjujen kuntoon laittamisesta sekä sektorirajat ylittävästä johtajuudesta.

Lastenkodissa asuneet Reetta ja Tiia antavat kiitosta ohjaajille, jotka pysähtyivät kohtaamaan ja kuuntelemaan ilman vähättelyä. He toivovat, etteivät ammattilaiset menisi niin usein tittelinsä ja asiantuntijan arvovallan taakse. Vaikka ammattilainen tietää enemmän, myös nuoren äänen ja ajatusten tulisi tulla kuulluksi.

Lue lisää nuorten kokemuksista ja tutkijan kehitysehdotuksista Lapsen Maailmassa julkaistusta artikkelista.