Siirry sisältöön

Mitä Zekin somelle kuuluu?

Somegurut Jenna ja Paavo tässä, moikka!

Olemme superinnokkaita journalismin opiskelijoita valmiina taklaamaan somen haasteet! Kuulostaa kliseiseltä, mutta seisomme sen takana. Zekissä työskentelyssä on meille parasta se, että sen kautta voimme edistää nuorten hyvinvointia. 

On ollut kiinnostavaa kuulla Nuorten Digitaaliset palvelupolut –hankkeesta ja tajuta se, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta. Myös etätyö on osoittautunut sekä kiinnostavaksi, että toisinaan haastavaksi. Välillä kummastelemme, että ruudun toisella puolella pätkivä kuva on oikeasti olemassa oleva henkilö, eikä vain bittejä ruudulla. Etätyö on kuitenkin meidän työssämme erittäin oleellista, sillä hoituvathan sosiaalisen median työt kuitenkin netissä. 

Kehittäjäryhmän kanssa työskentely on ollut inspiroivaa, sillä jokaisella tiimiläisellä on ollut uusi näkökulma ideointiin. Ryhmätyöskentely on osoittautunut erittäin idearikkaaksi ja välillä tuntuu, että ideoiden kaivo on loputon. Olemme päässeet myös tutustumaan ja ystävystymään toisiin tiimiläisiin ja parhaita hetkiä ovatkin työskentelyn ohella vaihdetut kuulumiset ja vitsailut. 

Haastavaa on ollut tavoitteiden saattaminen käytännön ideoiksi. Kuinka saamme tuotettua somesisältöä, joka tukee nuoria oman elämänsä ja hyvinvointinsa pohtimisessa? Kuinka voimme edistää sitä, että avun hakeminen olisi mahdollisimman helppoa? 

Vastaamaan näihin pohdintoihin olemme laatineet Somekäsikirjan. Siinä kerrotaan mitä Zekin somella tavoitellaan ja millaista sisältöä me siellä julkaisemme. Olemme ajatelleet päämme puhki (ei onneksi kirjaimellisesti) koittaessamme keksiä luovaa, hauskaa ja monipuolista sisältöä sometileille

Jos kiinnostus heräsi kehittelemästämme materiaalista, kannattaa kurkata Zekin somen laki alta. Lisää luvassa toukokuun tapaamisessa. 😉