Siirry sisältöön

Palveluiden olemassaolo ei yksinään riitä

”Itsetunnon ja jaksamisen vajeet, raha-asiat ja mielenterveyden pulmat ajavat nuoria arjessa ahtaalle. Tutkijat kutsuivat nuoria työpajoihin kertomaan, miten he olisivat toivoneet itseään autettavan. Auttaminen ei vaadi miljoonia. Nuoret kaipaavat ennen kaikkea kohtaamista, kuuntelua ja kannustamista.”

Näin alkaa Hanna Moilasen kirjoittama artikkeli ”Palveluja on paljon, mutta kun kukaan ei kuuntele”, joka julkaistiin Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä 29.5. Jutussa tiivistetään Nuorten kevyet palvelupolut – 3X10D -hankkeen nuorten ryhmäkeskusteluiden keskeisiä tuloksia ja kerrotaan hyviä esimerkkejä uusista nuorten tarpeista lähtevistä toimintamuodoista, kuten Sekasin chat, Ohjaamojen walk-in -palvelut ja Kelan yksilökohtainen yhteydenottokokeilu opintonsa keskeyttäneiden nuorten kanssa.

Lue koko artikkeli Kelan Sosiaalivakuutus-verkkolehdestä.