Siirry sisältöön

Matalan kynnyksen palveluita tarvitaan – uusi artikkeli julkaistu!

Nuorten palveluita pitää kehittää vastaamaan paremmin nuorten tarpeisiin, summataan Hanna Moilasen kirjoittamassa artikkelissa Kelan Sosiaalivakuutus -verkkolehdessä.

Ilonan tarinan pohjalta artikkelissa on haastateltu asiantuntijoita Nuorisotutkimusverkostosta, Me-säätiöstä, Kelasta ja Diakista. Yhteinen näkemys on, että tukea tarvitaan aiemmin ja nuorilähtöisemmin. Nuoren kokonaisvaltainen hyvinvointi ja voimavarat on nostettava esiin. Esimerkiksi Kelan uudessa Nuotti-valmennuksessa pyritään tarjoamaan räätälöityä kuntoutusta nopeasti ilman diagnooseja ja pitkiä selvittelyjä.

Nuorten kevyet palvelupolut – 3X10D -hankkeessa haluamme nimenomaan, että nuoret kertovat, miten palveluihin pitäisi päästä ja minkälaista apua niistä pitäisi saada, kertoo projektipäällikkö Reija Paananen. Tämän vuoksi olemme palkanneet hankkeeseen neljä nuorta nuorten ryhmiä keskusteluttamaan.

Artikkelin voi lukea kokonaan Kelan Sosiaalivakuutus-verkkolehdestä.